Ørnekærs Vænge II/Syd – klage over manglende miljøvurdering

Bestyrelsen har gennemgået Ishøj Kommunes forslag til lokalplan 1.88 og forslag til kommuneplantillæg nr. 10 vedrørende Ørnekærs Vænge II (“Ørnekærs Vænge Syd”), som blev sendt i høring med brev til alle medlemmers eBoks 5. september 2019.

Det fremgår, at byrådet har godkendt, at der ikke er behov for en egentlig miljøvurdering. Der er i stedet udarbejdet såkaldte “screeninger” af planforslagene.

Efter bestyrelsens opfattelse lever disse “screeninger” ikke op til kravene i lovgivningen, så vi har valgt at klage over byrådets beslutning om at undlade miljøvurdering til Planklagenævnet. Ankefristen var på kun fire uger, dvs. 3. oktober 2019, hvorimod fristen for høringssvar for selve planforslagene er 31. oktober 2019.

Der er et gebyr for at anke til Planklagenævnet på 900 kr. Gebyret bliver tilbagebetalt, hvis vi får helt eller delvis medhold i klagen.

Udgiften til klage er ikke med i grundejerforeningens budget for 2019, så der kan argumenteres for, at bestyrelsen skulle have sikret en generalforsamlings godkendelse af udgiften. Imidlertid har den korte klagefrist medført, at det ikke ville være muligt at indkalde en ekstraordinær generalforsamling inden fristen. Bestyrelsen har vurderet, at det tjener grundejerforeningens interesser bedst at gennemføre klagen, så vi har valgt at gennemføre den uden godkendelse af udgiften på en ekstraordinær generalforsamling.

Klagen kan læses her.

Vedrørende den øvrige del af lokalplanforslaget, hvor klagefristen er i slutningen af denne måned, arbejder vi i bestyrelsen på en liste over hvilke punkter, der bør ændres i det udsendte forslag, og har vores fokus.

Vi vil lægge listen på hjemmesiden i næste uge, hvor hver især kan vurdere ens egen holdning til de enkelte punkter. Det skal således ses som lidt inspiration.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen