Ishøj kommune COVID 19

Her følger en servicemeddelelse fra Ishøj kommune, som vi har valgt at dele via vores hjemmeside.
Vi får pt en del information, og vi gør hvad vi kan for at sikre at det bliver uploadet mens det er relevant, men der er risiko for at vi ikke når det alle dage. Søger du den seneste information, så søg det altid via Ishøj.dk.

Info fra Ishøj kommune:
Og her finder du en testoversigt:
* Se herunder

Nyt fra 1 marts

Dagens corona-smittetal

Der er registeret 36 nye smittede i Ishøj siden i fredags, og 83 nye smittede den sidste uge. Ishøj ligger nr. 1 over flest smittede borgere pr. 100.000 de sidste 7 dage, med en incidens på 363,1 smittede pr. 100.000 borgere.

Nr. 2 kommune, Kolding, har 240,9 smittede borgere pr. 100.000 de sidste 7 dage.

Testplaner for uge 9

Testbussen kører tirsdag til:

  • Ishøj Landsby ved Kirkegårdspladsen, Ishøj Bygade 77                      kl. 15:00-16:00
  • Bilka p-plads, Ishøj Lilletorv 1                                                                       kl. 16:30-17:30

Vi vil være meget glade, hvis I vil dele informationen med jeres netværk.

Opfordring til ugentlig test

I de seneste uger har vi gjort en stor indsats for at få smittetallet i Ishøj Kommune under kontrol. Indsatsen fik smittetallet til at dykke i starten, men det er nu desværre steget igen, hvilket sandsynligvis også hænger sammen med en øget testning og, at Ishøj er hårdt ramt af den britiske mutation af covid-19, som er langt mere smitsom.

For at få bugt med smittetallet i Ishøj, opfordrer vi alle borgere til at tage en test mindst en gang om ugen

Alle kan tage en test i Kulturium Musikteater (PCR-test) eller på etage 2 i bycentret (kviktest). I denne uge forventes det også, at der åbnes endnu en kviktest ved indgangen til Bilka.

Testplaner for uge 9

Det medfører bl.a., at vi holder en kort pause i forhold til besøg af Styrelsen for Patientsikkerheds testambassadører. Endvidere vil der i uge 9 være øget fokus på at besøge erhvervsområdet med den mobile testbus. Det betyder, at testbussen i dagtimerne primært koncentrerer sig om erhvervsområdet.

Derudover kan vi oplyse, at:

  • Der frem til søndag den 14. marts fortsat vil mulighed for gratis PCR test (test via munden) i Kulturium Musikteater.
  • Der fortsat også vil være mulighed for kviktest i Bycentret. Regionen er i dialog med Bilka om en eventuel placering af Kviktest ved Bilka. Vi melder ud, så snart vi har nyt herom.
  • Den mobile corona-test holder pause i næste uge.
  • Testbussen kører som nævnt også i næste uge. I dagtimerne vil bussen primært befinde sig i erhvervsområderne. I eftermiddagstimerne vil bussen holde på de steder, hvor Regionen har registreret flest besøgende til test. Mandag er det planlagt, at testbussen holder ved:
    • Ishøj Idræts- og Fritidscenter, Vejledalen 17 kl. 15:00 – 16:00
    • Torslunde Bygade 45, Torslunde 2635 Ishøj kl. 16:30 – 17:30.

Som nogen af jer måske har hørt i nyhederne, så kører vi lige nu et pilotprojekt, hvor vi måler forekomst af corona-smitte i spildevandet. Det er fortsat så nyt, at vi endnu ikke er helt sikker på, om vi kan bruge det som endnu et værktøj til at handle på. Vores håb er, at spildevandsanalyserne kan vise om, der er et smitteudbrud nogle dage før, man oplever symptomer. Det vil give os mulighed for målrette testindsatsen til de berørte områder. Når vi har mere viden.

Vi vil gennem ugen holde jer løbende orienterede.

Med venlig hilsen
Ishøj Kommune